Flyttips

Våra bästa flyttips och hur du bäst förbereder dig inför en flytt med GLOBUS. Dessa enkla råd och anvisningar är till för att underlätta flyttningen både för er och för oss.

Tänk på att vika kartongerna riktigt, annars kan de gå upp i botten med åtföljande bekymmer för både oss och er själva. Kartonger (på kortsidorna) märkes upp med innehåll och rum. Stapla kartongerna tre och tre. Fyll ej en hel kartong med böcker utan lämna halva utrymmet för kuddar, kläder osv. Lägg soffkuddar i kartonger, ej i plastkassar.
Läs och skriv ut våra Packtips.

Elektronik

Sladdar till datorer, TV-apparater och dylikt skall tas bort från vägguttagen. De sladdar som går att ta bort helt packas ner i kartonger. Fasta sladdar skall fästas på respektive apparat, exempelvis tejpas. Alla glödlampor och lampskärmar skall skruvas loss från lamporna.

Inredning

Fastmonterad inredning såsom hyllor och skåp skall demonteras av kunden. Om ni även önskar hjälp med detta kan ni kontakta oss på GLOBUS och boka in det i samband med flytten.

Matprodukter

Alkoholhaltiga drycker kan givetvis tas med vid inrikesflytt. Vi rekommenderar ej att flytta saker som man kan förtära vid export utanför Europa. Detta är p.g.a. att tullen i de flesta länder har förbud mot införsel av sådana produkter. Om ni har frågor kring vilka regler som gäller för just det landet ni skall flytta till så ber vi er kontakta oss på GLOBUS direkt när ni påbörjar planeringen av er flytt.

Motorfordon

Om du önskar att transportera någon typ av motorfordon ber vi er att kontakta oss direkt eftersom det normalt inte ingår i flytten.

Samåkning och husdjur

Vi utför ingen typ av samåkning eller djurtransport.

Förrådsföremål

Innan flytten skall alla trädgårdsredskap rengöras, så att vi slipper smuts i lastbilen där även ert övriga bohag skall lastas på. Bunta ihop föremål som exempelvis kvastar, krattor, skidor och gardinstänger. Knyt eller tejpa sedan om dessa.

Värdesaker

Alla typer av värdesaker ansvaras ej av GLOBUS. Exempel på olika typer av värdesaker är smycken, pengar, bankböcker och andra typer av värdepapper.

Växter

GLOBUS ansvarar ej för några växter, eftersom de är väldigt sköra och ömtåliga. Detta gör att de oftast inte klarar de växlande temperaturskillnader som kan uppstå vid transporterna.

Ömtåligt

Porslin och glas ingår i princip alltid vid olika typer av transporter. Om ni som kund väljer att packa porslin och glas själva täcker ej försäkringen detta. Om ni ändå väljer att ordna detta på egen hand skall tänka på att porslinet skall staplas på högkant, med makulatur (silkespapper) emellan när man packar ner det i flyttkartonger. Glas skall läggas ned och vara ordentligt inslagna i silkespapper.
Speglar, tavlor, kristallkronor och liknande som ej får plats i kartonger lämnas hängande på sin plats.

Om dessa föreskrifter följs, minimeras risken för skador. Förseningar och därmed extra kostnader undviks. Vi lånar normalt ut kartonger gratis ca 30 dagar innan flytt t.o.m. 30 dagar från flyttdatumet. Olika typer av packningsmaterial köper ni enklast genom oss.